Чому потрібно задувати свічки

Наші предки вірили, що в день народження поруч з іменинником знаходиться його ангел-охоронець. Небесний покровитель не тільки захищає винуватця торжества від лихого ока, але і втілює в життя його потаємні мрії. Якщо загадати бажання і задути свічки одним видихом, то ангел-охоронець отримає це послання і виконає його.4 вер. 2016 р.

У давнину люди вірили, що віск, з якого роблять свічки, має здатність вбирати енергетику — як позитивну, так і негативну. Зі свічкою люди моляться, вінчаються, поминають померлих, зустрічають свята. Тому приймати свічку в подарунок можна тільки від тих людей, які вам щиро бажають добра.

Для того, щоб Господь чув ваші молитви, звертатися до нього потрібно регулярно – молитися вдома і робити це в храмі. Свічка в цьому випадку є символом сонця і світла, через який слова молитви потрапляють на небеса до адресата. Крім того, гаряче полум'я свічки схоже на гарячий запал людини, яка молиться Богу.

Звичним для кожного є задувати свічку. Але насправді такого робити не варто. Для того, щоб загасити свічку, ми рекомендуємо використовувати спеціальні гасники або ж накрити свічку кришечкою: кисень перестане надходити, і свічка згасне. Або ж можна занурити гніт у розтоплений віск за допомогою сірничка.

Пращури вірили, що не можна запалювати від однієї свічки більше двох інших. Інакше це притягне до хати бідність. Вважали, що не можна задувати свічку. Один із забобонів пояснює цю заборону образою вогненної стихії.

При горінні парафінової свічки в повітря виділяються токсичні сполуки – бензол і толуол- канцерогени. Поряд з канцерогенним впливом бензол має мутагенну, гонадотоксичну, ембріотоксичну, тератогенну та алергічну дію. Толуол – отрута загальнотоксичної дії, що викликає гострі та хронічні отруєння.





Чому не можна дарувати свічки . У давнину люди вірили, що віск, з якого роблять свічки, має здатність вбирати енергетику — як позитивну, так і негативну.

Related Post

Як зробити так, щоб шоколад не танув?Як зробити так, щоб шоколад не танув?

Це відбувається через те, що температура плавлення шоколаду приблизно дорівнює температурі нашого тіла та починається від 36°C. Дуже важливо підтримувати температуру в приміщенні 16-22 С. Якщо температура вище, то шоколад