Чи потрібно охолоджувати ігристе вино

Ігристі (шампанське, просекко) Бульбашкам потрібен холод. Температура 5-7°С допоможе зберегти їхню «гру» та підкреслити свіжі цитрусові нотки і кислотність. Вінтажні зразки можна подавати трішки теплішими – 7-10°С, для більш яскравого прояву вершкових та бісквітних тонів.24 жовт. 2017 р.

Келихи зазвичай наповнюють на дві треті об'єму. Ігристе потрібно пити охолодженим до 6-8 градусів. А щоб збереглася піна від шампанського, охолоджуйте напій повільно. Для цього пляшку ставлять у відерце з льодом за півгодити до свята.

Температура вина дуже сильно впливає на сприйняття його смаку при розпиванні. Як правило, температура подачі може кардинально змінити враження про вино. Червоне вино необхідно охолодити до 17-18 градусів, біле ж – подають ще більш охолодженим – при температурі 12-13 градусів.

У переважній більшості випадків вино, після відкриття пляшки, має наступні терміни: Ігристі вина можуть зберігатись не довше 24 годин.

Вживання одного келиха вина в день не є корисним для здоров'я. Вчені з'ясували, що людям можна пити не більше трьох келихів на тиждень. Ми не раз чули про те, що один келих вина в день корисний для здоров'я.

Брют — сухе ігристе вино з низьким вмістом цукру. До нього ідеально пасуватимуть м'який сир із козячого або овечого молока, риба, морепродукти, фрукти (ананаси, персик, зелена груша), горіхи. Це універсальний напій для аперитиву, який пробудить здоровий апетит.





Оптимальна температура подання – 7–9 °c, найкращі марки потребують меншого охолодження – до 9–12 °С. Якщо ж вино не надто якісне, можна охолодити його до 3–4 °С: холод приховає всі дефекти.

Related Post

Як порахувати суму осередків в Excel?Як порахувати суму осередків в Excel?

На аркуші торкніться першого порожнього осередку після діапазону осередків з числами або виділіть необхідний діапазон осередків торканням та переміщенням пальця. Торкніться пункту Автосума. Натисніть Сума. У сумі, якщо осередки закінчуються