Виявляється, вся причина може ховатися в недостатній кількості борошна або масла, погано вимішаному тісті або ж просто в тому, що воно занадто мало/довго вистоювалось.21 груд. 2022 р.
Під час роботи з тістом воно може липнути до рук чи столу, рватися. Причини цього можуть бути різними, це може бути не достатня кількість того чи того інгредієнта тіста, погане вимішування тіста або те, що тісто занадто довго чи навпаки, мало відстоювалося.
Як зробити так, щоб тісто не липло Таке еластичне тісто може прилипати навіть до качалки під час розкочування. Тому борошном потрібно змастити не тільки стіл, але і самі руки, а також качалку. Ще одним лайфхаком буде використання масла. Саме ним можна змастити качалку, руки і поверхню, щоб тісто не прилипало.
Тісто може прилипнути не тільки на етапі розкочування в пласт, а й при випіканні. Щоб цього уникнути і можна було легко дістати випічку з форми, необхідно на неї нанести тонкий шар жиру.
Чому випічка прилипає до пергаменту Так само тісто може прилипати до всіх поверхонь через неточні пропорції. Наприклад, недостатня кількість борошна робить його більш вологим, а отже, і більш липким. Навіть змащений товстим шаром жиру неякісний пергамент розтріскається та прилипне до пирога.
Оптимальна температура тіста 23-24 градуси. Постійно перевіряйте тісто, розтягуючи край, якщо не рветься — готове. Якщо місити занадто довго, зв'язки між білками зруйнуються і тісто стане липке.
Досвідчені господині знають кілька секретів, які допомагають їм позбутися від липкості тісту. Таким чином воно не буде липнути до рук, столу і качалки